عنوان کامل : بررسی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره
تعداد صفحات : 230
دسته : شیمی و زیست شناسی
توضیحات :
چکیده:
سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می باشد به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه های سیمان بر اساس میزان تولید روزانه (24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می شود.
لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه های سیمان می باشد.
در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره مورد بررسی قرار گرفته و راه حل هایی صحیح جهت برخورد با مشکلات مطرح شده ارائه شود تا انشاء الله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.
مقدمه
- سیمان چیست؟
سیمان گردی است نرم، جاذب آب و چسباننده خرده سنگ که اساساً مرکب است از ترکیبات پخته شده اکسید کلسیم با اکسید سیلیس و اکسید آلومینیوم و اکسید آهن.
ملات این گرد قادر است به مرور در مجاورت هوا یا در زیر آب سخت شده و ضمن داشتن ثبات حجم مقاومت خود را حفظ نموده و در فاصله 18 روز زیر آب ماندن دارای حداقل مقاومت 25 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد.
- مقدمه ای کوتاه از تاریخچه صنعت سیمان
اختراع کوره دوار سیمان در سال 1885 میلادی توسط Fredrik ransom در انگلستان به ثبت رسید. این کوره 5/1 متر قطر و 5/7 متر طول داشت.
سوخت کوره دوار در آمریکا مایع (نفت کوره) و در آلمان پودر زغال سنگ بود و خوراک کوره هم به صورت دوغاب و هم به صورت پودر تهیه می گردید. کلینکر خروجی از کوره وارد استوانه عمودی یا دواری می شد و توسط هوا خنک می گردید و هوای خروجی از خنک کن جهت سوختن زغال یا نفت کوره مورد استفاده قرار می گرفت.
فهرست
چکیده
مقدمه فصل اول: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا
۱-۱-شرح فلودیاگرام خط تولید سیمان
۲-۱-اجزاء سیستم پخت
۱-۲-۱-کوره دوار سیمان
۲-۲-۱- پیش گرمکن
۳-۲-۱-مسیر فرعی (By Pass)
4-2-1- سیستم تکلیس (Calciner)
5-2-1- خنک کن کلینکر
۶-۲-۱- سوخت رسانی و مشعل
۳-۱- متغیرهای کنترل سیستم پخت
۱-۳-۱- کنترل کوره
۲-۳-۱- کنترل خنک کن
۳-۳-۱- کنترل سوخت کوره
۴-۳-۱- کنترل تغذیه کوره
۵-۳-۱- کنترل گاز خروجی کوره
۶-۳-۱- کنترل حجم هوای اولیه
۷-۳-۱- کنترل درجه حرارت گاز خروجی از پیش گرمکن
۸-۳-۱- کنترل درجه حرارت یاتاقهای کوره
۹-۳-۱- کنترل عملکرد الکتروفیلتر
۱۰-۳-۱- کنترل سیکلونها
۱۱-۳-۱- کنترل ورودی کوره
۱۲-۳-۱-کنترل وضعیت نسوز کاری داخل کوره
فصل دوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری
۱-۲- شعله نا منظم
۲-۲-فشار بالا و ناگهانی سر کوره
۳-۲- خطاهای هنگام چرخاندن کوره
۴-۲- سرد شدن کوره و رسیدن مواد ناپخته به خنک کن
۵-۲- ریزش کوت ینگ وپدید آمدن لکه های سرخ بر روی بدنه
۶-۲- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت
۷-۲- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت
۸-۲- وجود کلینکر سرخ در خروجی خنک کن
۹-۲- از بین رفتن بخشی از نسوز کاری
۱۰-۲- تبدیل سوخت کوره از مازوت به گاز و تاثیر آن بر فرایند پخت
۱۱-۲- علل کاهش بازدهی گریت کولر و راههای جلوگیری از آن
۱۲-۲- رینگ ها و گرفتگی ها در سیستم پخت سیمان
۱۳-۲- مشکل گرفتگی سیکلونها و راههای مقابله با آن
۱۴-۲- کنترل چرخه سولفات در کوره های دوار سیمان
۱۵-۲- نسوز کاری سیستم پخت
۱۶-۲- چگونگی انتخاب اجرهای مناسب جهت نسوزکاری بر اساس آنالیز شیمیایی خوراک کوره
۱۷-۲- فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت
فصل سوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره
۱-۳- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان
۲-۳- سیمان
۳-۳- مشخصات شیمیایی و فیزیکی سیمان
۴-۳- مدولهای کنترل کیفیت مواد
۵-۳- مختصری از خصوصیات فازهای کلینکر
۶-۳- دیاگرام فازهای مختلف سیمان
۷-۳- چگونگی پخت مواد
۸-۳- عوامل موثر در پختن مواد
۹-۳- ارایه پیشنهادات و راه کارها در بحث تنظیم مواد
۱۰-۳- ویسکوزیته فاز مایع و اثر آن در تشکیل کوتینگ
۱۱-۳-میکروسکوپی کلینکر
۱۲-۳- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره
۱۳-۳- تدوین استراتژی نمونه گیری
۱۴-۳- مطالعات تفصیلی معادن
۱۵-۳- جلوگیری از عوامل بروز نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی
۱۶-۳- کالیبراسیون
۱۷-۳- توسعه اتوماسیون آزمایشگاه
منابع و مراجع
منابع و مراجع:
۱-هندبوک مهندسی سیمان “مهندس منوچهر بکائیان”
۲-تکنولوژی پخت سیمان “مهندس محمدرضا عزیزیان”
۳-مواد نسوز در کوره های دوار “مهندس منوچهر بکائیان”
۴-کوه های دوار “مهندس حسینقلی شفیعی- دکتر مصطفی خانزادی “
۵-سیمان “دکتر عباس طائب- فرشته کوهی”.
۶-ماهنامه سیمان.
۷-نشریه صنعت سیمان “احداث صنعت”.
۸-فصل نامه سیمان تهران.
۹-جزوات آموزشی مربوط به کوره های دوار سیمان موجود در شرکت سیمان هگمتان
۱۰-شیمی سیمان شرکت خدمات بهره برداری احداث.
جهت دانلود بررسی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری اینجا کلیک نمایید
نظرات کاربران:
If you would like to obtain a great deal from this article then you have
to apply such strategies to your won webpage.
نوشتن دیدگاه