مقاله ارزش کار و تلاش از دیدگاه قرآن کریم و حضرت علی (ع)
دسته: پاورپوینت و ورد
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 68 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22
در این مقاله سعى شده است با بهره گیرى از نهج البلاغه و کتب مرتبط با آن و استفاده از اندیشه هاى برخى از متفکران، کار بررسى شود و با دیدگاه جامعه شناختى مقارنه و مقایسه گردد
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
چکیده
حضرت على علیه السلام ضمن دفاع از اصول و موازین دین مبین اسلام از کار و تلاش در مسیر احیا و آبادانى جامعه دریغ نکرد و مزارع و باغهاى متعددى را احیا و آباد کرد . در مدت خلافت خویش نیز از کار غافل نگشت . در طول حیات خود اثرى گرانبها به نام «نهج البلاغه» را به یادگار گذاشت . در این اثر جاویدان بسیارى از آموزههاى الهى، سیاسى، مذهبى، اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى و . . . آمده است .
در این مقاله سعى شده است با بهره گیرى از نهج البلاغه و کتب مرتبط با آن و استفاده از اندیشه هاى برخى از متفکران، کار بررسى شود و با دیدگاه جامعه شناختى مقارنه و مقایسه گردد .
واژه هاى کلیدى: کار، تقسیم کار، کار آزادانه و اجبارى، بیکارى، کارهاى شایسته، کارهاى ناشایست
1 . مقدمه
هر جامعه اى براى تداوم حیات و بقا به کار و فعالیت مردم و مسؤولان احتیاج دارد . نیاز به کار از قرون باستان وجود داشته است و هرچه مىگذرد، بر اهمیت آن افزوده مىگردد . کار قسمت اعظم از زندگى انسان را در بر مىگیرد .
به عقیده ى بسیارى از متفکران اجتماعى و اندیشمندان اسلامى انسان موجودى اجتماعى است . انسانها قسمت اعظم نیازها و احتیاجات خود را از طریق کار گروهى و اجتماعى تامین مىکنند . حضرت امیرالمؤمنین على علیه السلام، اندیشمند و پیشواى برجسته شیعیان و امت اسلامى کار و تلاش را با درایتى واقعبینانه بیان نموده است .
کار از مفاهیم مهم علم جامعهشناسى است . کار سرمایه و ذخیرهى ملى است و مىتواند به رشد تمدن کمک کند . اگر افراد جامعهاى به طور نسبى بتوانند کار و شغل مناسب به دست آورند و شغل آنان متناسب با استعدادها، توانایىها و علائق آنها باشد، زمینه براى نوآورى، ابتکار، رشد و پیشرفت در ابعاد اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى جامعه به وجود مىآید . برعکس اگر زمینههاى اشتغال و کار در جامعه محدود و تقاضا براى کار بسیار باشد، به تدریجبیکارى افزایش مىیابد . گسترش بیکارى منجر به آسیبها و پیامدهاى ناگوار در جامعه مىشود .
فهرست مطالب :
چکیده 3
1 . مقدمه. 3
2 . تعریف کار 4
3 . ارزش و اهمیت کار 5
4 . ملاکها و معیارها در انتخاب شغل و کار 6
5 . کار از دیدگاههاى فیزیولوژى و روانشناسى.. 8
6 . کار آزدانه و غیر آزادانه (اجبارى) 8
7 . کارهاى شایسته. 10
8 . کارهاى ناشایست... 12
9 . تقسیم کار 13
10 . رابطهى طبقات و اقشار با تقسیم کار 15
11 . بیکارى و کم کارى.. 16
12 . نظارت در کار 18
13 . نتیجه گیرى.. 19
پی نوشتها: 20
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
نوشتن دیدگاه