مبانی نظری و پیشینه پژوهش روان نمایشگری (سایکو درام) در ۲۷ صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مبانی نظری و پیشینه پژوهش روان نمایشگری (سایکو درام) در ۲۷ صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc


·         توضیحات ابتدایی فایل:



تعداد صفحات: ۲۷ صفحه ( ۲۵ صفحه متن و ۲ صفحه منابع)

 

فرمت فایل: ورد قابل ویرایش و با فرمت  doc (آماده جهت پرینت)

 

نوع تایپ متن: کاملا استاندارد همچنین دارای پیشینه تحقیقاتی داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و بعضا متغیرهای مشابه می باشد.

 

کیفیت منابع: منابع کاملا جدید هستند:: منابع خارجی (شامل ۲۰۱۱) داخلی (شامل ۹۲)

 

منابع درون متنی و پایانی: دارد


قابل استفاده برای مقاطع: کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته های روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت و سایر رشته های مرتبط






·         بخشی از متن :



روان نمایشگری (psychodrama) یک نوع روان درمانی گروهی است که هدف آن پیشبرد انسجام و ساختار شناختی درباره تجربه هیجانی در نمایشی تئاتر گونه است (دوگان، ۲۰۱۰). این روش که برای اولین بار در سال ۱۹۳۹ توسط روانپزشک و نظریه پرداز بزرگ مورینو (Moreno) مطرح شد (قاسم پور و مهدوی، ۲۰۱۰).

 

نوعی تخلیه هیجانی است که به بازگشایی مشکل شخصیتی یک فرد مشخص و ارائه جنبه هایی از زندگی او می پردازد و علاوه بر آن نقش او را در روابط بین فردی به حضار نشان می دهد. در روان نمایشگری حوادث گذشته با ترس هایش و آینده با امیدهایش به زمان حال انتقال یافته و حل می شود (دوگان، ۲۰۱۰). این روش بر کاهش میزان شکایت جسمانی، اضطراب، افسردگی و در مجموع ارتقاء سلامت عمومی تاثیر دارد (قاسم پور و مهدوی، ۲۰۱۰).

 

از اهداف مهم روان نمایشگری می توان به تسهیل رها کردن احساسات حبس شده، کمک به مراجع

 

برای کسب رفتار های جدید و موثرتر، گشودن راه های کشف نشده حل مسئله و حل تعارضات اشاره کرد (سلیمانی نژاد، ۲۰۱۱).

 

 


 

. Dogan

 

 

پیشینه پژوهشی

 

صادقیان و اعتمادی (۱۳۹۰) در پژوهشی تحت عنوان تاثیر آموزش مشاوره گروهی به سبک سایکودارم (روان نمایشگری) بر بازخورد سازمانی و سازگاری شغلی میان کارکنان آموزش و پرورش شهرستان اصفهان پرداخت که نتایج آن نشان داد که آموزش مشاوره گروهی به سبک سایکودارم (روان نمایشگری) بر بازخورد سازمانی و سازگاری شغلی تاثیر داشته است (به نقل از احمدی فروشانی، ۱۳۹۲).

 

گرجی (۱۳۹۰)، به بررسی اثر بخشی روان نمایشگری (سایکودراما) بر افزایش عزت نفس و بخشودگی دختران نوجوان دارای والدین طلاق پرداختند. نتایج  آن نشان دادند که کاربرد روش روان نمایشگری باعث افزایش نمرات عزت نفس کلی و بخشودگی و خرده مقیاس های عزت نفس خانوادگی، اجتماعی، جسمانی و عمومی شده اما تأثیری بر عزت نفس تحصیلی نداشته است.

 

گاتا و همکاران (۲۰۱۰) در پژوهشی با عنوان اثربخشی سایکودرام در نوجوانان دارای اختلالات رفتاری هیجانی به این نتیجه رسیدند که نوجوانانی که درمان سایکودرام دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل کاشه علایم اختلالات رفتاری-هیجانی را نشان دادند.

 

ابراهیمی (۲۰۱۰) در پژوهشی به بررسی تاثیر سایکودارم بر افسردگی مزمن بیماران پرداخت که نتایج پژوهش او نشان دادکه سایکو درام به صورت قابل ملاحظه ای میزان افسردگی زنان را کاهش داده است و در مطالعات پی گیری نیز موثر بوده است (به نقل از احمدی فروشانی، ۱۳۹۲).

 

ادامه مطلب

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه

بالا شمارنده 20file.vcp.ir Real PR >