دانلود فایل مبانی نظری درباره سازمان همکاری اقتصادی (اکو)،رویکردها و راهبردهای اکو
مبانی نظری سازمان همکاری اقتصادی (اکو)،رویکردها و راهبردهای اکو
توضیحات: 45صفحه فارسی (word) با منابع کامل
دانلود تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها، برگرفته از مقاله های فارسی و ترجمه تخصصی متون مقاله انگلیسی و مقاله بیس پایان نامه با ترجمه آماده کتاب های خارجی و کتاب های داخلی رشته های مختلف، مناسب برای انجام و نوشتن پروپوزال و آماده کردن فصل دوم پایان نامه علوم سیاسی، توضیح مولفه های پرسشنامه و مقاله داخلی و خارجی و طرح های تحقیقاتی
خلاصه ای از کار:
سازمان همکاری اقتصادی (اکو)
مبحث اول: مقدمه
بنیانگذاران سازمان همکاری اقتصادی[1] ایران، پاکستان و ترکیه بودند. این سازمان برای شکلگیری رشد اقتصادی پایدار[2] در حوزههای مختلف فعالیت کرد تا زندگی مردم از لحاظ کیفی و کمّی ارتقاء یابد. تشکیل این سازمان نتیجهی پیوندهای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی سه کشور یاد شده بود. این اقدام در جهان دوقطبی مورد حمایت آمریکا قرار داشت تا کشورهای عضو در برابر نفوذ کمونیسم در منطقه از سوی اتحاد شوروی، در شرایط بهتری قرار گیرد. این انتظار وجود داشت که پیشینهی پیوندهای تاریخی چند صد سالهی میان این کشورها، گسترش روابط آنها را در چارچوب این سازمان تسهیل کند. سازمان همکاری برای عمران منطقهای[3] با طرح ایجاد بازار گستردهی منطقهای، رهبران این کشورها را به تحقق اهداف اعلام شده امیدوار ساخت. رخداد انقلاب اسلامی در ایران از عوامل ایجاد سستی در روند فعالیت سازمان همکاری برای عمران منطقهای بود.
مبحث دوم: سازمان همکاری برای عمران منطقهای (آر.سی.دی)
گفتار اول: مقدمه
سازمان همکار برای عمران منطقهای در سال 1964 تشکیل شد. سه کشور بنیانگذار آن از نظر توسعهی اقتصادی کم و بیش در سطح متوازنی قرار داشتند و هر سه در شمار کشورهای اردوگاه غرب محسوب میشدند. سران سه کشور در سال 1964 در استانبول بر همکاریهای منطقهای به عنوان «عامل تسریع رشد و توسعهی ملی و تأمین صلح و آرامش و ثبات» تأکید کردند و پیوندهای تاریخی و فرهنگی مردم خود را سبب تحکیم این همکاریها دانستند. تشکیل سازمان همکاری برای عمران منطقهای، بیانگر تلاش دولتهای منطقه برای رشد و پیشرفت اقتصادی بود.
................
گفتار دوم: کارکرد
..................
گفتار سوم: روابط تجاری
با وجود اهمیت فراوان بازرگانی همچنین سطح روابط تجاری میان اعضای سامان آر.سی.دی، میزان بازرگانی منطقهای در میان این کشورها همانند بسیاری از کشورهای توسعه نیافته، از 2 درصد مجموع بازرگانی خارجی آنها تجاوز نکرد. در 1969 دبیرخانه آر.سی.دی، از کنفرانس بازرگانی و توسعه سازمان ملل متحد[4] (انکتاد) درخواست کرد در مورد امکانات، موانع و راههای توسعه بازرگانی در منطقه پژوهشی انجام دهد. در گزارش نهایی انکتاد آمده بود که سطح نازل مبادلات بازرگانی در منطقه، بیشتر ناشی از این است که سرمایهگذاریها و فعالیتهای تولیدی هر سه کشور، در رشتهها و زمینههای مشابه بوده است و بازارهای داخلی از حمایت بسیاری برخوردارند. این موضوع سبب شد صنایع این کشورها بسیار کمتر از ظرفیت واقعی خود تولید کنند. در نتیجه بهای تولیدات آنها گران شد و نتوانستند با قیمتهای بینالمللی رقابت کنند، به ناچار کالاهای مورد نیاز را از کشورهای دیگر وارد کردند.
گفتار چهارم: عوامل ناکامی
عدم تمایل کشورهای عضو به چشمپوشی از منافع ویژهی خود که لازمهی توسعهی همکاریهای منطقهای است، به مانعی اساسی در این مسیر تبدیل شده بود. سه کشور بنیانگذار این سازمان از سطح نسبتاً متوازنی از توسعهی اقتصادی برخوردار بودند، ولی رشد سریع درآمدهای ارزی ایران در پی افزایش بهای نفت، گرایشهای همبستگی در درون آر.سی.دی را کاهش داد. در واقع این سازمان بیش از آن که کارایی اقتصادی داشته باشد، سازمانی اجتماعی بود.[5]......
نوشتن دیدگاه